Aktuelles und Presse

Foto: ATB

Nov 22-23, 2022: AgEng-LAND.TECHNIK 2022 - International Conference on Agricultural Engineering

European agriculture faces major challenges such as climate crisis, decreasing biodiversity and supply chain issues. The joined conference AgEng-LAND.TECHNIK in November 2022 provides an arena to connect expertise and drive forward the needed solutions for future-proofed agricultural engineering.

Sustainable agriculture in Europe, both crop production and animal husbandry, needs to adapt to the changing environmental and social changes. Farmers need to reduce pesticides, improve soil fertility, save biodiversity and in the end drive a economically stable business. Experts from scientific and industrial research and development in agricultural and biosystems engineering, across all areas of agriculture and nutrition, need to work together to offer strategic pathways and technological solutions. This is why the The European Society of Agricultural Engineering (EurAgEng) and the The Association of Engineers (VDI) join there forces and bring together their conference series AgEng and LAND.TECHNIK on November 22-23, 2022 in Berlin.

Main topics of the conference

  • Animal Production Technologies
  • Circular Biobased Economy/Sustainable Energy/Waste Management
  • Farm Buildings
  • Land, Soil and Water Engineering
  • Plant Production Technologies
  • Post-Harvest Technologies
  • Precision Agriculture/Digitalization
  • Tractors/Power Trains/Electrical Drives

Program

In addition to the scientific presentations and industry get together the LeibnizATB invites joung scientist to an preconference program on Nov. 21 with certificate workshops and a postconference program on Nov. 24. The final program you will be set in the middle of July.

The conference will take place 

Date: Nov. 22-23, 2022
Place: Mercure Hotel MOA in Berlin, Germany

Registration

More information: https://www.vdiconference.com/ageng/

Contact at ATB:  Prof Barbara Sturm

Kalenderdatei

Cookies

Wir verwenden Cookies auf unserer Website, um Ihnen die Inhalte und Funktionen bestmöglich anzubieten und um die Zugriffe auf unserer Website anonym zu analysieren.

Beachten Sie, dass bei fehlender Zustimmung gegebenenfalls nicht mehr alle Funktionalitäten der Website zur Verfügung stehen.

Sie können die Cookie-Einstellungen einsehen, um eine kontrollierte Einwilligung zu erteilen.

Notwendig erforderlich

Notwendige Cookies sind für die ordnungsgemäße Funktion der Website unbedingt erforderlich. Diese Kategorie enthält nur Cookies, die grundlegende Funktionen und Sicherheitsmerkmale der Website gewährleisten. Diese Cookies speichern keine persönlichen Informationen.

Cookie Dauer Beschreibung
PHPSESSID Session Speichert Ihre aktuelle Sitzung mit Bezug auf PHP-Anwendungen und gewährleistet so, dass alle Funktionen der Seite vollständig angezeigt werden können. Mit Schließen des Browsers wird das Cookie gelöscht.
bakery 24 Stunden Speichert Ihre Cookie-Einstellungen.
fe_typo_user Session Wird verwendet, um eine Session-ID zu identifizieren, wenn man sich am TYPO3-Frontend einloggt.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Sicherheitsrelevant. Zur internen Verwendung durch Typo3.
Analyse

Über Cookies dieser Kategorie lernen wir aus dem Verhalten der Besucher auf unserer Website und können so relevante Informationen noch schneller erreichbar machen.

Cookie Dauer Beschreibung
_pk_id.xxx 13 Monate Matomo – User-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welchen User es sich handelt)
_pk_ses.xxx 30 Minuten Matomo – Session-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welche Sitzung es sich handelt)