
Dr Olivier Kashongwe
Research Scientist
Department: Sensors and Modelling
Telefon: +49 (0)331 5699 525
E-Mail: OKashongwe@ atb-potsdam.de
Program areas
Research areas
Sustainable livestock production and modeling livestock-environment interaction
Projects
- SMP4 – Understanding Antibiotic Use in Livestock Rearing under Infrastructure and Regulatory Constraints: Evidence from DRC Im Rahmen dieser Pilotstudie werden Daten aus erster Hand über den Antibiotikaeinsatz in der Rinderzucht und die Prävalenz von…
- AMRAfrika – Stärkung der Überwachungssysteme für Antibiotikaeinsatz und -resistenz durch partizipative One Health- und Datenmanagementsysteme bei Rinderfarmen der Provinz Süd-Kivu, D.R. Kongo Das Ziel des Projekts ist es, ein Entscheidungshilfemodell…
- INNOVAFRIKA – Sustainable Innovations and Digitalization in Crop - Livestock Systems Sub-Saharan Africa Dieses Projekt, das Teil eines dreiphasigen Förderprogramms der DFG ist, zielt darauf ab, die Zusammenarbeit zwischen deutschen Forschern und Inst…
- MEDICow – Individualisierte Mastitis-Risikoeinschätzung in der Milchviehhaltung durch Sensoren, Digitalisierung und künstliche Intelligenz Das deutsch-irische Kooperationsprojekt MEDICow hat sich zum Ziel gesetzt, auf Basis eines multisensorischen An…
Publications
- Marii, N.; Kashongwe, O.; Kingori, A. (2022): Effects of treating Prosopis juliflora pods with multienzyme, with and without bacterial cultures on in vitro dry matter digestibility (IVDMD), fermentation kinetics, and performance of growing pigs. Tropical Animal Health and Production. (125): p. 1-12. Online: https://doi.org/10.1007/s11250-022-03105-x
- Tione, S.; Nampanzira, D.; Nalule, G.; Kashongwe, O.; Katengeza, S. (2022): Anthropogenic land use change and adoption of climate smart agriculture in Sub-Saharan Africa. Sustainability. (22): p. 14729. Online: https://doi.org/10.3390/su142214729
- Shaukat, A.; Nadeem, M.; Qureshi, T.; Kanwal, R.; Sultan, M.; Kashongwe, O.; Shamshiri, R.; Murtaza, M. (2021): Effect of In Vitro Digestion on the Antioxidant and Angiotensin-Converting Enzyme Inhibitory Potential of Buffalo Milk Processed Cheddar Cheese. Foods. (7): p. 1661. Online: https://doi.org/10.3390/foods10071661
- Ngaruka, G.; Neema, B.; Mitima, T.; Kishabongo, A.; Kashongwe, O. (2021): Animal source food eating habits of outpatients with antimicrobial resistance in Bukavu, D.R. Congo. Granular Matter. : p. 124. Online: https://doi.org/10.1186/s13756-021-00991-y