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Coordinating institute

Produce properties in the process

Measuring gas exchange of carrots

Fruits, vegetables, meat or milk - fresh products are very delicate. Especially fruits and vegetables continue to live post harvest and spoil quickly. To prevent any loss of quality, the respective physiological and physical product characteristics need to be identified and considered in process design. In our research characteristic reactions of the products to external impacts are measured and cross-related in order to define quantifiable criteria for evaluating product condition. Results are directly incorporated into technical improvement of the processes.

Current research:

 

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Program events

26. Mai 2011

Kaltes Plasma soll die mikrobiologische Sicherheit von Obst und Gemüse erhöhen

Improved harvesting technology for cucumbers

13 July 2012: ELER-Project of the month  In a joint project together with producers and...

ATB at the International Green Week Berlin

18 - 27 January 2013: At the International Green Week Berlin, ATB contributes with latest...

Program news

Gebündelte Kompetenz in der Region

10. Mai 2019: Im Interview des Clusters Optik und Photonik Berlin-Brandenburg beschreibt...

Transatlantic exchange

Feb 5, 2019: Experts from Washington State, USA, and from German institutions met at ATB to discuss...

Press

Präzise und schnell: Neuer Sensor für das Monitoring der Atmungsrate in der Obst- und Gemüselagerung

13. März 2019: Das von WissenschaftlerInnen am Leibniz-Institut für Agrartechnik und Bioökonomie...

Einfach (und) wirksam: Heißwasserbehandlung bei Fresh-Cut-Äpfeln

5. Feb. 2019: Mit Hilfe einer Heißwasserbehandlung bei 55°C für eine Dauer von 30 bis 60 Sekunden...

Leibniz-Institut für Agrartechnik und Bioökonomie e.V. · Max-Eyth-Allee 100 · 14469 Potsdam · Germany · Tel. +49 (0)331 5699 0 · E-mail atb@atb-potsdam.de