Font   | 

Address:

Max-Eyth-Allee 100

14469 Potsdam

Germany

Tel. +49 (0)331 5699-0

Email atb@atb-potsdam.de

Coordinating institute

Events / Appointments

Potsdam innovativ - Vor Ort am ATB

26. Sept. 2019: Potsdam innovativ ist eine Veranstaltungsreihe für innovative Unternehmer, Wissenschaftler und Studierende in Potsdam. Im Format 'Vor Ort' stellen sich Potsdamer Forschungseinrichtungen bzw. forschungsintensive Unternehmen vor. Dieses Mal ist Potsdam innovativ zu Besuch beim ATB.[more]

EU-Projekt SHEALTHY gestartet

13. Juni 2019: Obst und Gemüse sollen künftig noch sicherer werden. Das ist das Ziel des EU-Projekts SHEALTHY, das heute mit einem Kick-off Meeting in Neapel die Arbeit aufgenommen hat. Unter den 21 Partnern aus Wissenschaft und Wirtschaft ist auch das ATB. Ziel von SHEALTHY ist es, durch...[more]

May 23, 2019: ATB-Colloquium

Innovations in modified atmosphere and humidity packaging applied to fresh produce: a case study on strawberries[more]

Optische Sensoren an Früchten ermöglichen u.a. die präzise Bestimmung des Erntetermins (Foto: Zude/ATB)

Gebündelte Kompetenz in der Region

10. Mai 2019: Im Interview des Clusters Optik und Photonik Berlin-Brandenburg beschreibt ATB-Wissenschaftlerin Dr. Manuela Zude-Sasse den Einsatz optischer Sensoren zur zerstörungsfreien Analyse im Garten- und Pflanzenbau.[more]

Transatlantic exchange

Feb 5, 2019: Experts from Washington State, USA, and from German institutions met at ATB to discuss latest technological approaches, in particular in the field of digitization in precision agri- and horticulture.[more]

Sept 12, 2018: Innovation Day Food Industry 2018 at ATB

The Innovation Day Food Industry Berlin-Brandenburg 2018 is organized by the Cluster Food Industry in cooperation with the Innovation Center Technologies for Health and Nutrition (IGE) of the Technical University Berlin and the Association of Food Industry Berlin and Brandenburg (WVEB).[more]

May 8, 2018

ATB-Colloquium: I) Integrated postharvest technologies for improved food and nutrition security in Sub-Saharan Africa / II) Development of modular cost-efficient intelligent system for controlled environment storage of fresh produce[more]

Book release: Sensing Plant Water Status

May 2, 2018: The book „Sensing Plant Water Status - Methods and Applications in Horticultural Science“ edited by ATB scientist Werner B Herppich has recently been published in the ISHS series Acta Horticulturae. It contains some of the most interesting contributions of the ISHS symposium on Sensing...[more]

International ERASMUS+ training at ATB

March 23, 2018: PhD and Master students from Sweden, Greece, Malta, Germany, and Spain got together at ATB for a training that combined theory with practice.[more]

Fruitful discussions at FRUTIC 2018

Feb 6, 2018: For the international FRUTIC Symposium on February 06, 2018, experts from 22 countries met in Berlin to discuss latest research and emerging technologies on optimizing water use in the supply chain of fresh produce.[more]

Displaying results 1 to 10 out of 42

1

2

3

4

5

Next >

 

Program events

26. Mai 2011

Kaltes Plasma soll die mikrobiologische Sicherheit von Obst und Gemüse erhöhen

Improved harvesting technology for cucumbers

13 July 2012: ELER-Project of the month  In a joint project together with producers and...

ATB at the International Green Week Berlin

18 - 27 January 2013: At the International Green Week Berlin, ATB contributes with latest...

Program news

Double success: Two awards at two separate conferences in one week

June 19, 2019: Within a week, ATB's doctoral researcher Nandita Keshri was awarded twice for her...

EU-Projekt SHEALTHY gestartet

13. Juni 2019: Obst und Gemüse sollen künftig noch sicherer werden. Das ist das Ziel des...

Press

Präzise und schnell: Neuer Sensor für das Monitoring der Atmungsrate in der Obst- und Gemüselagerung

13. März 2019: Das von WissenschaftlerInnen am Leibniz-Institut für Agrartechnik und Bioökonomie...

Einfach (und) wirksam: Heißwasserbehandlung bei Fresh-Cut-Äpfeln

5. Feb. 2019: Mit Hilfe einer Heißwasserbehandlung bei 55°C für eine Dauer von 30 bis 60 Sekunden...

Leibniz-Institut für Agrartechnik und Bioökonomie e.V. · Max-Eyth-Allee 100 · 14469 Potsdam · Germany · Tel. +49 (0)331 5699 0 · E-mail atb@atb-potsdam.de