
Christian Dittrich
Doktorand
Abteilung: Systemverfahrenstechnik
Telefon: +49 (0)331 5699 314
E-Mail: CDittrich@ atb-potsdam.de
Projekte
- BLuMo – Brandenburgs Luchgebiete klimaschonend bewahren - Initiierung einer moorerhaltenden Stauhaltung und Bewirtschaftung The rewetting of organic soils is one of the most important greenhouse gas mitigation options in agriculture with the highest …
- PaludiKult – Modellvorhaben zur Herstellung von nachhaltigen Kultursubstraten auf Basis von Faserstoffen aus Paludibiomasse Im Projekt PaludiKult wird die nachhaltige Erzeugung und Aufbereitung von Paludibiomasse für den Einsatz als Faserstoff in Kul…
- OrganicPlus – Alternatives for contentious inputs in organic agriculture (OrganicPlus) Das übergeordnete Ziel des Organic-PLUS-Projekts (O+) ist es, qualitativ hochwertige, transdisziplinäre, wissenschaftlich fundierte Entscheidungshilfen zu liefern,…
Veröffentlichungen
- Orisaleye, J.; Jekayinfa, S.; Dittrich, C.; Obi, O.; Pecenka, R. (2023): Effects of Feeding Speed and Temperature on Properties of Briquettes from Poplar Wood Using a Hydraulic Briquetting Press. Resources. (1): p. 12. Online: https://doi.org/10.3390/resources12010012
- Dittrich, C.; Pecenka, R.; Selge, B.; Ammon, C.; Kruggel-Emden, H. (2022): Influence of Processing Parameters on Fibre Properties during Twin-Screw Extrusion of Poplar Wood Chips. Horticulturae. (9): p. 762. Online: https://doi.org/10.3390/horticulturae8090762
- Dittrich, C.; Pecenka, R.; Løes, A.; Cáceres, R.; Conroy, J.; Rayns, F.; Schmutz, U.; Kir, A.; Kruggel-Emden, H. (2021): Extrusion of Different Plants into Fibre for Peat Replacement in Growing Media: Adjustment of Parameters to Achieve Satisfactory Physical Fibre-Properties. Agronomy. (6): p. 1185. Online: https://doi.org/10.3390/agronomy11061185
- Kir, A.; Løes, A.; Cetinel, B.; Turan, H.; Aydogdu, E.; Pecenka, R.; Dittrich, C.; Cáceres, R.; Lennartsson Turner, M.; Rayns, F.; Conroy, J.; Schmutz, U. (2021): Testing peat-free growing media based on olive wood residues for olive saplings. Acta Horticulturae. (1317): p. 23-32. Online: https://doi.org/10.17660/ActaHortic.2021.1317.4